top of page

SZENAVIS BETONKENU

A Széchenyi István Egyetem betonkenu készítő csapata vagyunk, kétszeres magyar kupagyőztesek. A csapat 2012-ben alakult meg építőmérnök és építészmérnök hallgatókból. Csapattagjaink száma folyamatosan gyarapodik, mostanra több mint 20 főre bővült.

Minden évben részt veszünk a Magyar Mapei Betonkenu Kupán. Tevékenységünk szerteágazó, hiszen nem csak a kenu készítése a verseny célja, hanem a beton innovatív felhasználása is. Mi ennek eleget téve nem csak a kenukkal hozunk el díjakat. 2017-ben első magyar csapatként részt vettünk egy külföldi betonkenu versenyen Kölnben.

Manapság egyre népszerűbb a beton különböző kreatív módokon való felhasználása, ezek egyike a már világszerte ismert betonkenu építés. A megmérettetésben résztvevő csapatok, egyetemek és különböző építőipari cégek fő motivációja, hogy minden évben valami új, innovatív technológiát alkalmazzanak. Minden megvalósult betonkenu komoly mérnöki munkát és kreativitást igényel. Elsődleges cél, olyan mérnöki műtárgy előállítása, amelynek paraméterei lehetővé teszik a betonkenu versenyen való részvételt.

A verseny oktatáson kívüli tevékenység, ami fejleszti a hallgatók szaktudását, illetve problémamegoldó képességét. A beton legyen veled!

bottom of page