top of page

TÖRTÉNET

TÖRTÉNET

DSC_1293.JPG

Történetünk

A szakkollégium ünnepélyes megalakulására 2002. október 15-én került sor a Széchenyi István Egyetem V.I.P. termében,
melyen Prof. Dr. Szalay Gyula oktatási rektorhelyettes és Prof. Dr. Koren Csaba az Építési és Környezetmérnöki Intézet igazgatója mondott köszöntÅ‘t. Méltatták a kezdeményezés jelentÅ‘ségét és a névadó Baross Gábor életművét, elÅ‘relátását, sokoldalúságát.

​

2015-ben érkezett el a következÅ‘ változás. A nevünket az ebben az évben sajnálatos módon elhunyt Winkler Gábor tiszteletére az Å‘ nevére változtattuk.​

​​​

LehetÅ‘ségeink
Szakkollégiumunk működése során számos hasznos dologra tettünk szert. Saját tanulószobák berendezését egy volt tag, Soós Attila Timur tervezte, így minÅ‘ségi térben tudunk tanfolyamokat tartani, közösen tanulni, közösséget építeni. Itt kapott helyet jelentÅ‘s méretű könyvtárunk, melyet a szakkollégium tagjai teljesen szabadon használhatnak. Ugyanez igaz a számítógépeinkre, melyek direkt a tervezÅ‘i munkára, renderelésre lettek összeállítva, és a legtöbb általunk használt program megtalálható rajta. A fentiek mellett saját nyomdánk is van, ami a nap 24 órájában áll tagjaink rendelkezésére.​​

​Céljaink
A Winkler Gábor Műszaki Szakkollégium célja, hogy lehetÅ‘séget biztosítson tagjainak gyakorlatorientált ismeretek megszerzésére az építészet, a műtárgyépítés, a környezetvédelem és a települések világából - hazai és nemzetközi kitekintéssel.

A szakkollégium tagjaiként mindannyian azért tevékenykedünk, hogy egy olyan hasznos szervezetet hozzunk létre, amely kitűnik szakmai igényességével, színvonalas képzési rendszerével. A szakkollégium a szakmai életben is fennmaradó, tartós kapcsolatokat hoz létre; büszke lehet hagyományaira; és amelyben a szervezet iránti tenni akarás generációról generációra öröklÅ‘dik. Ahol életre szóló élményt jelent tagnak lenni.

Reményeink szerint szakkollégiumunk tagjai - az anyaegyetem képzési rendszerét kiegészítve - komoly, elmélyült tanulást és kutatást végeznek (TMDK, laboratóriumi munka) az Å‘ket érdeklÅ‘ speciális témákban (pl. építÅ‘művészet, települések világa, a műszaki élet elméleti és gyakorlati kérdései, stb.) A tagok a kollégiumban "kis falut" alkotva együtt laknak, így biztosított az aktív közösségi élet és a tanulás, kutatás folyamatossága is.

​

​

Működésünk alapja
A tagok lelkesedése és szervezÅ‘ munkája nem lenne elég a szervezet működtetéséhez, életben tartásához. Fontos a szervezethez közel álló szakértÅ‘i, oktatói réteg önzetlen támogatása. Szeretnénk bevonni a szakmai-, üzleti életben tevékenykedÅ‘ szakembereket és az egyetemi oktatókat, akik elvállalják elÅ‘adások tartását, kurzusok vezetését, átadva nekünk azt a tudást, melyet hosszú évek munkájával szereztek meg. - Az önszervezÅ‘dés és a meghívott szakemberek mellett a szakkollégium harmadik pillérét szponzoraink és a különféle pályázati források jelentik.

 

A szakkollégium működését a Szervezeti és Működési Szabályzat írja le részletesen.

Szakmai tevékenységek, vállalások


Célunk a gondos szakmai munka, sÅ‘t a színvonal folyamatos emelése a többlet-vállalások által. A szakkollégium lehetÅ‘séget nyújt arra, hogy tagjai az érdeklÅ‘désüknek megfelelÅ‘ területeken elmélyedjenek. Magas szintre fejleszthetik tudásukat és tapasztalatokat szerezhetnek, ezáltal jobban meg tudnak felelni a majdani munkahelyük által támasztott követelményeknek. Terveink közt van szorosabb kapcsolatok kiépítése az egyetemünkön működÅ‘ közgazdász és jogász szakkollégiumokkal, egymás munkájának szerepének valós megismerése céljából.

mJPM_3138_2000.jpg
bottom of page